Reinout Böggemann (47) is benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting TX-Keur

Reinout Böggemann (47) is benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting TX-Keur. Samen met Maarten van Driel en Marcel Chandrikapersad vormt hij het nieuwe bestuur. Böggemann volgt Nicole Hermans op die deze positie zes jaar vervulde. In zijn rol als voorzitter focust Böggemann zich op het verstevigen van de positionering en het verhogen van de toegevoegde waarde van het keurmerk. Enerzijds door meer aandacht te besteden aan ritbeleving. Anderzijds door meer verbinding te maken met de keurmerkhouders.

Reinout Böggemann heeft jarenlange ervaring op het gebied van strategisch verandermanagement. Door het vervullen van verschillende leidinggevende rollen bij organisaties als TPG, Schiphol Group en Boer & Croon, heeft hij van deze expertise de rode draad in zijn loopbaan gemaakt. In 2007 richtte hij Böggemann Change Management op. Een netwerkorganisatie die focust op het verbeteren van organisaties. Als regisseur werkt hij nauw samen met verschillende partijen om organisaties in beweging te brengen. Naast zijn nieuwe rol als voorzitter blijft Böggemann actief vanuit zijn bedrijf.

Böggemann over zijn rol als voorzitter: “We hebben ritbeleving als belangrijke pijler toegevoegd aan het verhogen van de kwaliteit van taxivervoer. Dit betekent dat de beleving van de reiziger steeds meer centraal komt te staan. Een beweging die we samen met de keurmerkhouders willen inzetten. Wij willen dat taxiondernemers met TX-Keur een steun in de rug hebben om zich in de markt te onderscheiden. Dit strekt verder dan het voeren van het TX-keurmerk. We geven hen ook concreet advies en ondersteuning om de kwaliteit verder te verhogen. Het is daarom heel belangrijk dat we elkaar goed weten te vinden. Ik kijk ernaar uit om samen mogelijke kansen te identificeren en deze met onze achterban te verzilveren.”

“Reinout zijn kracht is het operationaliseren van een strategie. Hij kan heel helder een abstracte visie vertalen naar de dagelijkse praktijk. De keurmerkhouders moeten er in de praktijk immers wat aan hebben”, geeft secretaris van TX-Keur Hilbert Michel aan over de aanstelling van Böggemann. “Wij willen onze toegevoegde waarde als keurmerk verhogen. Hiervoor is het nodig om met een blik van buiten naar binnen te werken. Dat is wat Reinout kenmerkt en zo kunnen we nog beter inspelen op de wensen en behoeften van onze keurmerkhouders, opdrachtgevers en reizigers. Juist doordat Reinout geen achtergrond heeft in de taxi- of vervoersbranche heeft hij die frisse blik, waarmee we het keurmerk naar een hoger niveau kunnen tillen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dit succesvol gaat doen.”

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?