Behalen van het TX-Keur

TX-Keur is een landelijk kwaliteitssysteem dat in april 2004 is geïntroduceerd. Op dit moment zijn er bijna 1870 taxiondernemingen in het bezit van het TX-Keur.  Dit betekent dat er ca 17000 gecertificeerde taxi's rondrijden in Nederland. Wilt u ook de goede kwaliteit van uw taxionderneming tonen aan uw klant, de reiziger en opdrachtgever?

Behaal dan het TX-Keur!

Het TX-Keur kunt u behalen door uw onderneming te laten voldoen aan de eisen uit de reglementen TX-Keur. Een keuringsbureau, een zogenaamde Inspecterende Instelling, toetst of uw taxionderneming voldoet aan de reglementen. Als dit het geval is ontvangt u hiervoor een Inspectiecertificaat waarmee u de eerste stap hebt gezet voor het behalen van TX-Keur. Uw onderneming wordt aansluitend door de Inspecterende Instelling aangemeld bij de Stichting TX Keur en daar opgenomen in de database TX-Keur. Met deze vermelding wordt u zichtbaar op de website van Stichting TX Keur en bent uw onderneming TX gecertificeerd

Indien u geïnteresseerd bent in het behalen van het TX-Keur is het verstandig eerst de reglementen door te lezen en goed na te gaan of u hieraan kunt en/of wilt voldoen. Ook moet u rekening houden met de kosten die het TX-Keur met zich meebrengt. De taxionderneming is verplicht, voordat het TX-Keur verleend kan worden, een verklaring te ondertekenen. In deze verklaring is onder andere geregeld dat gegevens over de onderneming opgevraagd en toegestuurd mogen worden aan  instanties zoals ILT, RDW en SFT. In deze verklaring is verder opgenomen dat de taxionderneming ermee instemt dat tussentijds informatie door genoemde instanties verstrekt kan worden. Deze overeenkomst moet door een tekenbevoegde volgens het uittreksel van de Kamer van Koophandel  worden ondertekend en geretourneerd. De Inspecterende Instelling geeft u een exemplaar van deze verklaring voordat de eerste audit plaats kan vinden.

Klik hier voor de verklaring. 
 

Wij hebben een stappenplan gemaakt waarmee u duidelijkheid krijgt over welke stappen u moet nemen om het TX-Keur te behalen. Klik hier voor het 'Stappenplan TX-Keur'.