Basisopleiding Taxileraar najaar 2021

01-08-2021 | Stichting TX-Keur organiseert dit najaar weer de Basisopleiding Taxileraar. Hieronder leest u alle informatie over deze opleiding. Inmiddels zijn alle plaatsen vergeven. Echter, bij voldoende interesse organiseren we snel een nieuwe editie. Wilt u op de wachtlijst, mail dan naar: info@tx-keur.nl

Als taxileraar geeft u een aantal keer per jaar les aan taxichauffeurs. Voor alle bedrijven met een TX-Keurmerk en daarmee haar chauffeurs is het volgen van een jaarlijkse opleiding (en daarna enkele opfriscursussen) verplicht. Met name voor grotere taxiondernemingen kan het lonen om een eigen taxileraar in huis te hebben.

Lesgeven is een vak apart

Als u les gaat geven zijn er vaardigheden nodig en vereist, want lesgeven is een vak apart! U wilt immers dat de taxichauffeurs iets opsteken van uw lessen. En dat ze het geleerde blijvend toepassen in de dagelijkse praktijk. Maar kennis en vaardigheden effectief overdragen … hoe doet u dat?

Inhoud van de opleiding

Tijdens de Basisopleiding Taxileraar leert u op een praktische manier hoe u de rol als taxileraar optimaal kunt vervullen. U leert hoe u zelf lessen inricht, aanpast aan de doelen die u wilt bereiken en hoe u inspeelt op de leerbehoeften van de deelnemers.

Thema’s zijn:

Opbouw van de opleiding

De opleiding bestaat uit vier dagdelen van ieder drie uur. Daarnaast bestudeert u tussentijds thuis e-learning en verricht u een aantal korte oefenopdrachten. Ook maakt u ‘portfolio-opdrachten’. Zoals bijvoorbeeld het samenstellen van een lesplan voor een les die u geeft aan uw collega taxileraren (tijdens de laatste bijeenkomst). De portfolio-opdrachten zijn van groot belang voor het behalen van uw certificaat.

Tijdens de verschillende dagdelen staan de volgende thema’s centraal:
Dagdeel 1: Lesdoelen en lesplan
Dagdeel 2: Hoe leren volwassenen?
Dagdeel 3: Coaching en feedback
Dagdeel 4: Lesgeven

Certificaat

Als u heeft voldaan aan de volgende eisen ontvangt u een certificaat en een vermelding in Centraal Register van TX-Taxileraren:

  • 100% deelname;
  • portfolio-opdrachten tijdig, volledig en met voldoende resultaat volbracht.

Opleidingsdata en tijden

Woe 29 september       van 10.00 uur tot 13.00 uur
Woe 20 oktober           van 10.00 uur tot 13.00 uur
Woe 10 november        van 10.00 uur tot 13.00 uur
Woe 1 december          van 10.00 uur tot 14.00 uur

Locatie

People@Places (voorheen UniePlaza)
Multatulilaan 12
Culemborg

Cursusleiding

De Basisopleiding Taxileraar wordt verzorgd door de CED-Groep. Een van de belangrijkste doelstellingen van de CED-Groep is om leraren te helpen leerlingen beter te laten leren. Een juiste didactische aanpak staat bij de CED-Groep voorop.

Kosten en voorwaarden

De opleiding kost € 975,- (excl. BTW) per deelnemer, inclusief koffie/thee/fris en lunch. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een factuur voor 50% van de kosten. Dit bedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training betaald te zijn. Het laatste deel betaalt u bij afronding van de training.

Lukt het toch niet om te komen? U kunt zich tot uiterlijk 1 week voor de training kosteloos afmelden. Als u zich later afmeldt, betalen wij alleen uw geld terug als het ons lukt een andere kandidaat te plaatsen. Bij een no-show zonder afmelding vooraf brengen wij de volledige opleidingskosten in rekening.

Laatste nieuws in je inbox?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?