Organisatie TX-Keur

TX-Keur is hèt onafhankelijke taxikeurmerk voor taxivervoer en staat garant voor

  • betrouwbaarheid & veiligheid
  • gecontroleerde kwaliteit & vakkundige chauffeurs
  • comfortabel & veilig taxivervoer
  • onpartijdigheid en controles

De Stichting TX-keur is in 2004 opgericht door Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). De stichting certificeert de taxivervoer ondernemer. Pas als aan alle voorwaarden wordt voldaan wordt het kwaliteitslabel TX-keur toegekend. Voldoet een taxi ondernemer niet (meer) aan de eisen, dan wordt het Keurmerk niet verleend of ingetrokken. De eisen waaraan TX-Keur vervoerders moeten voldoen, worden vastgesteld door een Centraal College van Deskundigen (CCvD). In het CCvD zitten vertegenwoordigers van reizigers en klanten. De belangen van reizigers, opdrachtgevers en taxi ondernemers zijn bij TX-Keur in balans. Het is een onafhankelijk, Nederlands keurmerk. In de landelijke database is te controleren welke taxibedrijven zijn aangesloten bij TX-Keur.

Over Stichting TX-Keur

Het TX-Keur taxikeurmerk is het enige landelijke kwaliteitskeurmerk in de taxibranche. Het wordt uitgegeven door de onafhankelijke stichting TX-Keur. De klanten van taxibedrijven in Nederland zijn heel verschillend. Denk aan bijvoorbeeld individuele consumenten/reizigers, maar ook zorginstellingen, ziektekostenverzekeraars, overheden en bedrijven. De verwachtingen van deze klanten worden steeds hoger. Het is daarom belangrijk dat TX-Keur de kwaliteit controleert. TX-Keur heeft de kwaliteit en veiligheid van een taxirit als uitgangspunt. Een ondernemer moet aan heel veel kwaliteitseisen en reglementen voldoen voor hij/zij het keurmerk mag voeren. Ook houden voortdurende controles en inspecties de kwaliteit hoog.

Over het bestuur van TX-Keur

Het bestuur van de Stichting is belast met het dagelijks bestuur van de Stichting Taxikeurmerk. Het bestuur bepaalt het beleid van de Stichting TX-Keur met als missie en doel het doorlopend verbeteren van het kwaliteitsniveau van het Nederlandse taxivervoer. Het secretariaat van stichting TX-Keur is ondergebracht bij het secretariaat van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi.

TX Keur bestuursleden

Dhr. Reinout Böggemann, onafhankelijk voorzitter (Böggemann Change Management)

Dhr. Marcel Chandrikapersad, bestuurslid, (directeur Utrechtse Taxi Centrale)

Dhr. Maarten van Driel, bestuurslid (directeur Vervoersservice Van Driel)

Contact opnemen? info@tx-keur.nl 

Laatste nieuws in je inbox?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?