Coronacrisis: wat zijn de protocollen voor het taxivervoer?

update 1 juli 2020
Er zijn vier protocollen voor de taxisector:

  1. Het sectorprotocol Veilig Taxivervoer (30 juni 2020). Hierin komen de maatregelen terug die gelden voor het vervoer voor de consumentenmarkt en voor de zakelijke markt.
  2. Het sectorprotocol Veilig Leerlingen- en zorgvervoer kinderen en jongeren (30 juni 2020). Hierin komen de maatregelen terug voor het leerlingen- en kinderopvangvervoer. Ook de maatregelen voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en de kinderdienstencentra (ofwel het basisonderwijs) zijn erin opgenomen.
  3. Het sectorprotocol Veilig Zorgvervoer vanaf 18 jaar en ouder (30 juni 2020). Hierin komen de maatregelen terug die gelden voor het Wmo vervoer, Valys, WSW vervoer, dagbestedingsvervoer (jongeren van de middelbare schoolleeftijd en ouderen), het ziekenvervoer en de regiotaxi.
  4. Het protocol van het RIVM Noodzakelijk zittend vervoer van personen met klachten passend bij COVID-19.

De afspraken voor veilig vervoer in coronatijd zijn opgesteld door branchevereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en de vakbonden FNV en CNV. Zij werden hierin geadviseerd door het RIVM, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, vervoerders en reizigers.

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?