Eindejaarsblog TX-Keur voor TaxiPro

TX-Keur slaagde er in een uitdagend jaar in om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het taxikeurmerk op peil te houden. Er treden zelfs nieuwe bedrijven toe tot het systeem, schrijven Reinout Böggemann en André Jeursen in hun eindejaarsblog voor TaxiPro.

Het was een bewogen jaar, waarin de onzekerheden zich opstapelden. Als taxibranche zullen we in 2021 nog vele hobbels moeten nemen. Het team van TX-Keur team wil haar keurmerkhouders daarbij, net als in 2020, helpen en ondersteunen. Om er uiteindelijk samen sterker uit te komen. We handhaven daarom een aantal genomen maatregelen:

  • Uitstel audit aflopende certificaten tot 31 maart 2021
  • Maximumleeftijd voertuigen blijft verruimd
  • Hetzelfde geldt voor de periode voor schadeherstel
  • Opleidingsduur blijft verruimd, meer e-learning blijft mogelijk
  • Coulance bij het inplannen van inspectie
  • Eenmalige korting van 50 procent op de bijdrage aan TX-Keur tot 31 maart 2021, ook voor nieuw toetredende keurmerkhouders.

Belofte waarmaken

We mogen oprecht trots zijn dat we met elkaar de kwaliteit en betrouwbaarheid op peil hebben weten te houden. Alle signalen die ons bereiken, wijzen erop dat de meerwaarde van het keurmerk in de toekomst alleen maar groter zal worden. Als faciliterende stichting zullen we er alles aan doen om die belofte waar te maken.

Tot op heden hoeven we geen grote teruggang in het aantal keurmerkhouders te melden. Sterker nog, we zien zelfs nieuwe bedrijven toetreden. Door het behalen van het TX-Keurmerk is het namelijk vaak mogelijk om actief te zijn in het contractvervoer, ook als onderaannemer.

Lukt steeds beter

Samen met onze netwerkpartners Sociaal Fonds Mobiliteit, Koninklijk Nederlands Vervoer en Aanbestedingsinstituut Mobiliteit werken we er continu aan om iedereen van de juiste informatie te blijven voorzien. Dankzij de feedback die we ontvangen lukt dat ook steeds beter. Namens het team en bestuur van TX-Keur dan ook een woord van dank aan al onze collegae.

Tot slot, in de woorden van Willy Nelson:

‘On the road again
Like a band of gypsies we go down the highway
We’re the best of friends
Insisting that the world keep turning our way.
And our way Is on the road again
Just can’t wait to get on the road again!’

Take care & stay safe, ook in 2021!

 

Laatste nieuws in je inbox?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?