Behalen van het TX-Keur certificaat

Het landelijk kwaliteitssysteem TX-Keur werd in 2004 geïntroduceerd. Er zijn inmiddels bijna 2.000 taxiondernemingen in het bezit van het TX keurmerk, samen goed voor 20.000 gecertificeerde taxi’s. Daarmee maken taxiondernemingen de kwaliteit van hun bedrijf zichtbaar aan hun klanten, reizigers en opdrachtgevers.

Wat is er nodig om een TX keurmerk te behalen?

Om een TX-Keur te verdienen moet een taxionderneming voldoen aan de eisen uit de Reglementen TX-Keur. Het keuringsbureau, ofwel een Inspecterende Instelling, toetst of een taxionderneming aan deze eisen voldoet. Is dat het geval, dan ontvangt de onderneming een Inspectiecertificaat. Vervolgens meldt de Inspecterende Instelling u aan bij de Stichting TX-Keur, en volgt opname in de database TX-Keur. Zodra deze opname is afgerond, is de certificatie een feit.

Meer weten over het behalen van het keurmerk? Raadpleeg het Stappenplan TX-Keur. Lees de reglementen en voorwaarden zorgvuldig door. Stichting TX-Keur heeft weliswaar geen winstoogmerk, maar het behalen en behouden van het keurmerk is niet gratis.

Offerte TX-Keur aanvragen

Indien u geïnteresseerd bent in het behalen van het TX-Keur kunt u een offerte opvragen bij één of meerdere van de Inspecterende Instellingen Dekra, KIWA en IIVN. De kosten van het certificeren kunnen aardig verschillen en zijn mede afhankelijk van de grootte van uw bedrijf.

Verklaring taxionderneming

Voorafgaand aan het toekennen van het keurmerk, dient de taxiondernemer een verklaring te ondertekenen die toestemming geeft aan instanties zoals ILT, RDW en SFM om gegevens over de onderneming op te vragen. Verder is in de verklaring opgenomen dat de taxionderneming ermee instemt dat tussentijds informatie aan genoemde instanties verstrekt kan worden. De Inspecterende Instelling geeft de onderneming een exemplaar van deze verklaring ter ondertekening voordat de eerste audit plaats vindt.

ZZP’ers

Wist u dat er voor ZZP’ers online keurmerkbegeleiding beschikbaar is? Via de TX-Keur Academy leest, ziet en hoort u er alles over.

 

Laatste nieuws in je inbox?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?