Behalen van het TX-Keur

Behalen van het TX-Keur

TX-Keur is een landelijk kwaliteitssysteem dat in 2004 is geïntroduceerd. Er zijn inmiddels bijna 2000 taxiondernemingen in het bezit van het TX-Keurmerk, met in totaal meer dan 17.000 gecertificeerde taxi’s. Zo maken taxi-ondernemingen de goede kwaliteit van hun bedrijf zichtbaar aan hun klanten, reizigers en opdrachtgevers. Voor het behalen van het Taxikeur zijn er een aantal zaken nodig.

Zo behaal je het TX-Keur

Om een TX-Keur te verdienen moet een taxi-onderneming voldoen aan de eisen uit de Reglementen TX-Keur.

Het keuringsbureau, een Inspecterende Instelling, toetst of een taxi-onderneming voldoet aan de reglementen en eisen. Is dat het geval dan ontvangt de onderneming een Inspectiecertificaat. Vervolgens meldt de Inspecterende Instelling u aan bij de Stichting TX-Keur en volgt opname in de database TX-Keur. Wanneer de opname afgerond is in de database, is de certificatie een feit.

Stappenplan TX-Keur

Wij hebben een stappenplan gemaakt waarmee u duidelijkheid krijgt over welke stappen u moet nemen om het TX-Keur te behalen. Klik hier voor het Stappenplan TX-Keur.

Belangrijke informatie over het TX-Keurmerk

Lees bij interesse eerst de reglementen en voorwaarden door alvorens een besluit te nemen.

Stichting TX-Keur heeft geen winstoogmerk, maar houd er rekening mee dat het behalen en behouden van het TX-Keur niet kosteloos is. Een overzicht van wat u aan bijdragen kunt verwachten.

Verklaring taxi-onderneming

De taxi-onderneming is verplicht om een verklaring te ondertekenen, voordat het TX-Keur verleend kan worden.

In deze verklaring is onder andere geregeld dat gegevens over de onderneming opgevraagd en toegestuurd mogen worden aan instanties zoals ILT, RDW en SFT. Verder is opgenomen dat de taxi- onderneming ermee instemt dat tussentijds informatie door genoemde instanties verstrekt kan worden.

Deze overeenkomst moet door een tekenbevoegde volgens het uittreksel van de Kamer van Koophandel  worden ondertekend en geretourneerd. De Inspecterende Instelling geeft de onderneming een exemplaar van deze verklaring voordat de eerste audit plaats zal vinden.

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?