Inspecterende Instellingen (II’s)

Inspectie en certificaat

Bij het behalen van het TX-Keur moet een taxionderneming eerst geïnspecteerd worden. Om een Inspectiecertificaat te verkrijgen moet de taxionderneming voldoen aan eisen zoals vastgelegd in de reglementen voor TX-Keur.

De inspectie wordt uitgevoerd door een Inspecterende Instelling. De ondernemer sluit met de gekozen Inspecterende Instellingen een overeenkomst af. De Inspecterende Instelling komt vervolgens langs bij de taxionderneming om te zien en constateren dat wordt voldaan aan alle eisen van de reglementen TX-Keur. Na goedkeuring ontvangt de taxionderneming van de Inspecterende Instelling een Inspectiecertificaat. Het certificaat is 1 jaar geldig.

Stickers TX-Keur

Een bedrijf zonder personeel krijgt de sticker(s) direct uitgereikt door de Inspecterende Instelling. Een bedrijf met personeel bestelt de stickers hier.

Over de Inspecterende Instellingen

Een aantal onafhankelijke, onpartijdige Inspecterende Instellingen controleert taxi-ondernemingen voor Stichting TX-Keur. Dit zijn KIWA , IIVN, Dekra, Amikron en Cobein. Zij zijn gespecialiseerd in het onafhankelijk controleren en beoordelen van de kwaliteit van een taxibedrijf. Door hun onpartijdigheid kan TX-Keur garanderen dat elke onderneming eerlijk wordt geïnspecteerd en beoordeeld.

TX-Keurmerkhouder worden?

Lees dan het eerst het stappenplan voor het behalen van het TX-Keur goed door en vraag daarna een offerte aan.

Offerte TX-Keur aanvragen

Indien u geïnteresseerd bent in het behalen van het TX-Keur kunt u een offerte opvragen bij één of meerdere van de Inspecterende Instellingen Dekra, KIWA, Amikron, Cobein en IIVN. De kosten van het certificeren kunnen aardig verschillen en zijn mede afhankelijk van de grootte van uw bedrijf.

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?