TX-Keur reglementen

Eigendom reglement TX-Keur

De Stichting TX-Keur is eigenaar van het reglement TX-Keur. De reglementen TX-Keur zijn opgesteld op basis van de Europese NEN/IEC 17020 norm en worden vastgesteld door het Centraal College van Deskundigen van TX-Keur. De stichting beheert twee (vrijwel identieke) reglementen:

1) TX-Keur, taxivervoer door taxiondernemingen zonder personeel
2)TX-Keur, taxivervoer door taxiondernemingen met personeel.

Reglement Taxivervoer door Taxiondernemingen zonder personeel

Het reglement Taxivervoer door Taxiondernemingen zonder personeel is uitsluitend van toepassing op bedrijven zonder personeel. De meest actuele versie (versie 16) is geldig vanaf 1 januari 2018. Klik hier voor de reglementen. Voor het vergroten van de duidelijkheid hebben we een overzicht met de belangrijkste wijzigingen toegevoegd ten opzichte van versie 15 van de reglementen. Klik hier voor een overzicht van de wijzigingen.

Reglement Taxivervoer door Taxiondernemingen met personeel

Het reglement Taxivervoer door Taxiondernemingen met personeel is uitsluitend van toepassing op bedrijven met personeel. De meest actuele versie (versie 15) is geldig vanaf 1 januari 2018. Klik hier voor de reglementen. Voor het vergroten van de duidelijkheid hebben we een overzicht met de belangrijkste wijzigingen toegevoegd ten opzichte van versie 14 van de reglementen. Klik hier voor een overzicht van de wijzigingen.

Tussentijdse wijziging reglementen ‘met personeel’ per 1 augustus 2018

Met ingang van 1 augustus 2018 zijn de reglementen voor bedrijven met personeel gewijzigd. Het voornemen tot onmiddellijke intrekking voor het niet hebben van een positief bedrijfsoordeel van Sociaal Fonds Taxi (SFT) wordt per 1 augustus omgezet in een (onvoorwaardelijke) onmiddellijke intrekking. Klik hier voor de wijziging.

Let op: doordat de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) de samenwerking heeft opgeschort wegens een veranderde prioritering, wordt er momenteel door de Inspectie Instellingen geen historische informatie meer opgevraagd bij ILT.

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?