Wat kost het TX-Keur

De kosten voor het TX keurmerk bestaan uit verschillende onderdelen. Sommige zijn standaard, andere variabel. Stichting TX-Keur heeft geen winstoogmerk en streeft ernaar uw bijdragen zo laag mogelijk te houden.

Waar betaal ik voor?

Vaste kosten:

 1. Afdrachten aan stichting TX-Keur. Deze afdrachten worden gebruikt voor de exploitatie van de stichting TX-Keur. De inspectie instelling brengt dit bij u in rekening en draagt dit aan TX-Keur af.
 2. Certificatiekosten aan de inspecterende instelling. Dit zijn kosten voor het inspecteren en certificeren van uw bedrijf door een onafhankelijke Inspecterende Instelling.
 3. Bijdrage in de kosten van onaangekondigde controles door de onafhankelijke Controlerende Instelling TÜV.
 4. Bijdrage voor stickerset(s) aan TX-Keur met keurmerk-logo voor bedrijven met personeel (€5,25 per set). Wanneer u aangesloten bent bij een TX-Keur Centrale komt u wellicht in aanmerking voor een gereduceerd tarief (zie onder). De inspectie instelling brengt dit bij u in rekening en draagt dit aan TX-Keur af.

Variabele kosten:

 1. Kosten voor het opleiden van uw personeel door erkende TX-Keur-opleiders.
 2. Eventuele bedrijfsinvesteringen die noodzakelijk zijn om aan de reglementen TX-Keur te kunnen voldoen.

Kosten in detail

Bekijk hier het kostenoverzicht voor 2024.

Inspectiekosten 

Deze kosten betaald u voor de inspectie en certificatie van uw bedrijf. Deze kosten verschillen per Inspecterende Instelling.

Afdrachten voor de stichting TX-Keur

Deze kosten betaalt u aan de Inspecterende Instelling. Bedrijven zonder personeel betalen per kenteken € 91,82. Bedrijven met personeel moeten een bijdrage betalen die afhankelijk is van het aantal voertuigen dat door het taxibedrijf wordt geëxploiteerd. De exacte bedragen vindt u in de lijst met afdracht kosten TX-Keur, te vinden in het kostenoverzicht. De afdrachten zijn alleen bestemd voor de organisatie en exploitatie van Stichting TX-Keur.

Bijdrage in de kosten voor onaangekondigde controles

Deze kosten staan los van de inspectiekosten en wordt gebruikt voor de controlerende instantie TÜV. Bedrijven zonder personeel betalen een vast bedrag van  € 147,19 per voertuig. Bedrijven met personeel doen een bijdrage die afhankelijk is van het aantal voertuigen dat door het taxibedrijf wordt geëxploiteerd. De bedragen vindt u in de lijst met bijdragen onaangekondigde controles TX-Keur, te vinden in het kostenoverzicht.

Aangesloten bij een TX-Keur centrale? Dan krijgt u misschien een gereduceerd tarief

ZZP’ers en bedrijven met personeel die aangesloten zijn bij een taxicentrale met TX Keur kunnen mogelijk aanspraak te maken op een gereduceerd tarief voor bijdrage aan Stichting TX-Keur en onaangekondigde controles. Voorwaarden om in aanmerking te komen voor het gereduceerde tarief:

 1. De taxicentrale beschikt over een geldig TX Keurmerk
 2. De ZZP’er of bedrijf met personeel is aangesloten bij een centrale met een TX-Keurmerk
 3. De ZZP’er of bedrijf met personeel beschikt over een verklaring van de centrale met daarop het aantal voertuigen die aangesloten zijn bij de TX-Keur centrale.
 4. De ZZP’er of bedrijf met personeel beschikt over een getekende verklaring van de TX-Keur centrale waaruit blijkt dat hij/ zij is aangesloten bij de centrale (Overeenkomst). De verklaring moet voorzien zijn  van een dagtekening, naam en adres van de centrale en een handtekening van de directie.

Let op: Aan alle voorwaarden moet voldaan worden om gebruikt te kunnen maken van de korting.

TX-Keur autostickers voor bedrijven met personeel

Eén set stickers kost € 5,25 en bestaat uit één voorruit sticker en drie stickers voor de zij- en achterruiten. Per bestelling ontvangt u een factuur voor het aantal bestelde stickers sets. Betalingscondities: Binnen 30 dagen na factuurdatum. Stickers bestellen

Jaarlijkse en tweejaarlijkse opleidingen

Chauffeurs met een keurmerk zijn verplicht om zowel jaarlijks een algemene, als een tweejaarlijkse specifieke TX opleiding te volgen. Om uw chauffeurs te laten bijscholen kunt een gekwalificeerde TX-Taxileraar inhuren of een eigen taxileraar laten kwalificeren bij de Stichting TX-Keur. Ook moeten alle chauffeurs in het bezit zijn van een certificaat levensreddend handelen (maximaal twee jaar oud). U draagt als ondernemer de kosten van deze opleidingen.

Bedrijfsinvestering voor TX-Keur

Het kan gebeuren dat een financiële investering in uw bedrijf nodig is om aan de keurmerkvoorwaarden te voldoen. Denk aan aanpassingen, een herinrichting of een uitbreiding. De omvang van de investering verschilt per situatie. De kosten van een dergelijke investering zijn voor rekening van de ondernemer.

Laatste nieuws in je inbox?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?