Update: Online Levensreddend Handelen

15-10-2021 | Voor de veiligheid van de passagiers hebben alle TX-chauffeurs een certificaat Levensreddend handelen. Door Corona kon lange tijd de hiervoor vereiste klassikale training niet gegeven worden. Om de kennis van TX-chauffeurs zoveel mogelijk op peil te houden, heeft TX-Keur als tijdelijke maatregel via TX Academy online een e-learning voor het theorie-deel Levensreddend handelen aangeboden. Nu klassikale trainingen weer mogelijk zijn, gaat TX-Keur de tijdelijke ondersteunende maatregelen stoppen. TX-Keur stopt met ingang van 1 januari met de online e-learning theorie Levensreddend handelen via TX-Academy.  

Regime certificaat

Chauffeurs die via de TX Academy online het theorie-deel Levensreddend handelen (45 minuten) hebben gevolgd èn daarvoor een geldig certificaat (geldigheidsduur 1 jaar) hebben, kunnen na het volgen van een ingekorte praktijktraining Levensreddend handelen het 2 jarig certificaat Levensreddend handelen krijgen (conform artikel 3.5 resp. artikel 1.5B van bijlage 1 van het TX-Keurmerk). De online training en de ingekorte praktijktraining voldoen tezamen aan de voorgeschreven minimale cursusduur van 3 uur.

Chauffeurs die wel online theorie-deel Levensreddend handelen hebben gevolgd maar die de geldigheid van het certificaat hebben laten verlopen, moeten de reguliere klassikale training volgen om een nieuw 2-jarig certificaat te krijgen.

Laatste nieuws in je inbox?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?