Bezwaar- en beroepsmogelijkheden TX-Keurmerk

De Stichting TX-Keur kan bij constatering van onregelmatigheden besluiten een taxi-onderneming een waarschuwing te geven. In het uiterste geval wordt het Keurmerk ingetrokken. De betreffende ondernemer ontvangt dan een brief waarin wordt uitgelegd waarom is besloten voor de waarschuwing of keurmerk intrekking. In de brief staat ook hoe tegen het besluit bezwaar kan worden gemaakt. Hieronder worden de bezwaar en beroepsprocedures uitgelegd. Bij het indienen van het bezwaar moet een bedrag van €250 worden betaald. Het bedrag van €250 krijgt de ondernemer teruggestort wanneer de ondernemer gelijk krijgt van de bezwaarcommissie.

Het indienen van een bezwaar heeft een opschortende werking. Dat betekent dat als de ondernemer een bezwaar indient het TX-Keur geldig blijft totdat de bezwaarcommissie een uitspraak doet. Klik hier voor het reglement van de bezwaarcommissie.

Commissie van Beroep

De bezwaarcommissie informeert de ondernemer schriftelijk over de uitspraak. Als het bedrijf het niet eens is met deze uitspraak van de bezwaarcommissie kan er beroep worden aangetekend bij de onafhankelijke Commissie van Beroep. De kosten voor het in beroep gaan zijn €750 en moeten ook binnen de daarvoor gestelde termijn betaald zijn. Als de kosten niet op tijd betaald zijn door de ondernemer, dan wordt het beroep niet ontvankelijk verklaard, en kan de ondernemer niet meer in beroep gaan bij de Commissie van Beroep. Het complete reglement van de Commissie van Beroep vindt u hier.

Als de Commissie van Beroep de ondernemer gelijk geeft krijgt deze de €750 terug.

Laatste nieuws in je inbox?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je nog vragen?