TX-Opleidingen en eindtermen

TX-Opleidingen en eindtermen

Door de praktijkgerichte opleidingen van TX-Keur leren chauffeurs om hun werkzaamheden nog beter en gemakkelijker te doen, en op een prettige manier te ervaren. Op deze pagina Taxikeurmerk opleidingen en eindtermen leggen we uit hoe.

Direct door naar:

Opleidingsplannen en lesplannen

Het TX-opleidingsprogramma verplicht chauffeurs jaarlijks een opleiding te volgen zoals is vastgelegd in het opleidingsplan. Het opleidingsplan voldoet aan de eisen van TX-Keur. Van de opleidingen die worden genoemd moet een lesplan aanwezig zijn. Na het volgen van de TX-Keur opleiding is de chauffeur met recht het visitekaartje van uw bedrijf.

Eindtermen

In de eindtermen opleidingen TX staat een overzicht van de onderwerpen die in de algemene en specifieke opleiding behandeld moeten worden. De eindtermen TX-Keur zijn korte omschrijvingen van de theoretische en praktische kennis, inzichten en vaardigheden, die een taxichauffeur aan het eind van een opleiding minimaal moet kennen en kunnen gebruiken.

Binnen twee jaar (te rekenen vanaf datum-in-dienst) moet de opleiding van een chauffeur alle hoofdstukken van de eindtermen TX-Keur hebben behandeld.

TX-taxileraren

De TX-opleidingen worden gegeven door hiervoor speciaal opgeleide TX-taxileraren. Alle bevoegde TX-taxileraren zijn opgenomen in het Centraal Register TX-taxileraren. In het Centraal Register TX-taxileraren is ook een opgave te vinden van opleiders/trainers die de opleiding/training voor  het certificaat Levensreddend Handelen verzorgen.

Er zijn externe TX-taxileraren die ingehuurd kunnen worden om de TX-Keur opleidingen te verzorgen. Een aantal TX-Taxileraren verzorgt alleen interne opleidingen in dienst van een taxibedrijf.

Register TX-taxileraren

Actueel overzicht van het Centraal Register TX-taxileraren

TX-Taxileraar worden

Eisen voor een TX-Keur taxileraar

Evaluatie en aanmelding

De TX-taxileraar is verplicht na afloop van iedere opleiding alle chauffeurs op naam een evaluatieformulier in te laten vullen.

Aanmeldingsformulieren:

Opleidingen met E-learning

Voor de uitvoering van een deel van de opleidingen kan ook e-learning worden ingezet.
Eisen voor e-learning

Laatste nieuws in je inbox?

Heb je nog vragen?