Onaangekondigde controles

 

Om erop toe te zien dat alle TX-Keur bedrijven het hele jaar door aan de TX-Keur criteria voldoen laat de stichting onaagekondigde controles uitvoeren.

De controlerende organisatie controleert onaangekondigd of de taxionderneming nog steeds voldoet aan de eisen van het TX-Keur. Deze controles vinden plaats op taxistandplaatsen of bij veel door taxi's bezochte instellingen zoals scholen en ziekenhuizen. Daarnaast laat de stichting ook gerichte controles uitvoeren op het gedrag van de chauffeur (eindpuntcontrole), de kwaliteit van TX-opleidingen en bedrijfscontroles. De onaangekondigde controles kunnen bij constatering van onregelmatigheden leiden tot een waarschuwing of onmiddellijke intrekking van het TX-Keur.

Vanaf 1 januari gaat TX-Keur gebruik maken van de AQL methodiek, hierbij worden de geconstateerde afwijkingen gekoppeld aan de grootte van het bedrijf en de omvang van de steekproef. De geconstateerde afwijkingen zijn ingedeeld in Fout, Hoofdfout en Kritische fout. In de matrix kunt u de steekproef terugvinden die hoort bij de omvang van uw bedrijf. Daarnaast vindt u in de geel gekleurde tabellen per foutsoort de bijbehorende grenzen.

TUV is gerechtigd om namens de Stichting TX-Keur deze controles uit te voeren.